torsdag 15. oktober 2020

Bekymring.


 Bekymring er et problem vi alle kommer til å måtte håndtere en eller annen gang.
I Bergprekenen sa Jesus:  

Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verdt enn de? (Matt 6, 25-26)

Det greske ordet for "bekymret" som er brukt, betyr "distrahert". Det er et ord som referer til usikkerhet. Det er det bekymringer skaper i oss. Det gir oss en følelse av hva nå? Det gir en følelse av å ha mistet fotfestet og ikke ha noen anelse på om man kommer til å falle, hvor hardt, i hvilken retning eller på hva.

Du kan enten komme inn i en ond sirkel av bekymringer eller si: "Far, jeg kommer til Deg med dette. Det er ute av min kontroll. Jeg føler meg hjelpeløs i denne situasjonen, men Du har makt til å endre den. Du elsker meg fullt og helt, og jeg stoler på at Du håndterer det som møter meg på den måten Du synes er best. 

For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom.»  2. Timoteus 1:7  

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.» Filipperne 4:6-7 

Venner, dette er hvordan fred fungerer, veien som leder bort fra bekymring og engstelse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar