lørdag 26. september 2015

                                                        Frelse eller humanisme
Jesus budskap til verden var et budskap om frelse for en fortapt menneskehet. De var ikke  nok med humanisme. Vi som er frelst i dag, må satse på å utbre dette frelsens evangelium til vår generasjon. Ingen andre er interessert i å gjøre dette, og vi er de eneste som har budskapet om frelse for evigheten. Når det gjelder sosial hjelp, som også trengst så sårt, så får vi i stor trekk overlate de til store hjelpeorganisasjoner, som gjør et imponerende arbeid. Men frelsens budskap er helt og fullt avhengig av oss frelste. Ingen andre gjør det.
Menighetens oppgave er kun den ene tingen, å bringe frelsens budskap til hele verden.
Humanisme og sosialt arbeid kan ikke redde verden. Det kan bare ordet om korset.

                                                             Pionerer
I Guds rike er det mange lemmer, og vi skal utfylle hverandre. Men vi må kalle disse sosialarbeidere for det de er, og bruke dem som hjelp for vår egentlige oppgave, evangeliets forkynnelse.
Hva misjonen trenger mest av alt i denne tid, er pionerer. Dvs. Misjonerer som forkynner Guds ord  på nye områder og plasser. Vi må aldri miste  dise drømmene i vårt misjonsarbeide. Men i dag ser vi faren i at misjonærene mer og mer bindes fast til det sosiale arbeidet.
Jeg er klar over at på mange felter tar de innføte evangelister seg mer av det rent evangeliske arbeidet, og drar inn til byer og landsbyer.
Men disse innfødte trenger også forbilder, en som kan gå foran dem som eksempler og veiledere, også når det gjelder rent evangeliske arbeid og forkynnelse.
Det er derfor alle misjonsfeltene i dag trenger pionerer som kan dra ut og åpne nye steder, 
Byge opp menigheter, opplære innføte, overlate arbeidet ti de innfødte og andre arbeidere som byger videre. Kanskje både med skoler og sykearbeid, mens disse PIONERMISONÆRENE drar videre til nye områder for å gjøre Jesu navn kjent også der, 
La oss da følge Bibelen. Paulus, Peter, Johanes, Timoteus, Titus og alle de andre hengav seg kun til evangeliets forkynnelse. Det forkynte ordet, bad for syke, de drev ut onde ånder. La oss gjøre det samme i Jesu navn.
Drev Paulus noen misjonstasjon, var Peter misjonslege,hadde Johanes barnehage, drev Timoteus som skolelærer, drev Titus klinik. Nei, vi finer det ingen steder i bibelen. Da må det være best å følge Bibelen i dag også.
Skriften sier: De gikk ut og forkynte ordet allesteds, og Herren virket med og stadfestet ordet med de tegn som fulgte med.
Jeg tror at Apostlenes Gjerninger skal være vårt forbilde. Hele vår tyngde må legges på evangelisk arbeidet, og sosialt arbeid må bare være en bi- ting.
Steinar Vikestad Afrikahjelpen 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar