søndag 14. januar 2018

Sett ikke din lit til dine følelser.

Sett ikke din lit til følelser 
I Ordspråkene 3:5-6, får vi dette rådet:
Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din forstand!
Kjenn ham på alle dine veier! Så skal han gjøre dine stier rette.”
Dette skriftstedet inneholder to formaninger, en advarsel og et vidunderlig løfte. De to formaningene: “Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte” og “Kjenn ham på alle dine veier!” Advarselen: “Stol ikke på din forstand.” Og det vidunderlige løftet: “Så skal han gjøre dine stier rette.”
Gjør aldri noe fordi du føler at det er det rette å gjøre. Som kristen skal vi bli ledet av den Hellige Ånd, ikke av følelser. Dersom du begynner å følge dine følelser, vil djevelen se til at du følger det han vil at du skal føle.
Å leve etter følelser, kan føre deg inn i alle mulige slags vanskeligheter.
For følelser kan lyve for deg. Men Den Hellige Ånd vil ikke lyve for deg. Bibelen lyver  ikke. Dersom du akkurat nå holder på å ta en beslutning om ekteskap, penge investering, bytte av jobb, flytting av familien eller en annen viktig begivenhet i ditt liv, så gå ikke etter det du føler. Be Den Hellige Ånd om å lede deg.
Vent på Herren. Vær tålmodig. Noen ganger trenger Den Hellige Ånd tid for å legge tingene til rette for deg. Gud gjør mirakler, tegn og under for sine barn. Men Han gjør dem ikke alltid over natten. Gud lar seg ikke presse.
Han tar sin tid og gjør tingene på rette måte. Gud blir aldri nervøs på grunn av tidspress, for Han har massevis av tid.
Dersom du føler at du kommer under pres, kan du vite hvem det er som legger det på deg. Det er djevelen hver gang. I Gus finnes det ikke press.
Når Den Hellige Ånd leder, er det fred og tilfredshet. Når fienden forsøker å få meg opprørt og forvirret, befaler jeg ham å tie stille og komme seg ut! Jeg lar ikke noe frarøve meg Guds fred og gleden i Herren. For gleden i Herren er min styrke.
Steinar Vikestad Afrikahjelpen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar