lørdag 26. januar 2019

Karisma eller karakter.

Kristne som vil in en tjeneste bør lære seg tre grunnleggende ting. 
Det første er at gaven i seg selv ikke gjør deg moden.
For det andre så bør ikke din åndelige begavelse overstige ditt nivå av åndelig frukt.
Til slutt er det viktig å vite at karisma og utstråling aldri kan erstatte karakter.

1 Korinter : 1-3
Likevel, søsken, kunne jeg ikke tale til dere som til mennesker som har Ånden. Jeg måtte tale til dere som til mennesker styrt av kjøtt og blod, som til spedbarn i Kristus. Melk ga jeg dere, ikke fast føde, for det tålte dere ikke. Ja, dere tåler det ennå ikke, for det er jo fremdeles kjøtt og blod som rår i dere. Når det hersker misunnelse og strid blant dere, er dere ikke da styrt av kjøttet og går fram på menneskers vis?»

Korinterne var langt fremme i bruk av de ni nådegavene, tungetale, tyding av tungetale, profeti osv. 
Men de sviktet når det gjaldt å utvikle Åndens ni frukter - spesielt tålmodighet, mildhet, vennlighet, og saktmodighet. 
I likhet med Korint er det ofte slik med oss at vi alltid vil lære, men aldri kommer til sannhets erkjennelse. (2 Tim.3,7)  Dagens kristne menighet er full av troende med stor bibelkunnskap og åndelig gaver, men uten kristen karakter.
Mange av disse kan tale, profeterer, gjøre kraftige gjerninger og helbrede syke, men fordi gaven langt overstiger frukten i deres liv, vil deres tjeneste stå i fare. 
Når de står foran Jesus på dommens dag, vil de spørre: Herre, Herre, har vi ikke profetert i ditt navn, drevet ut onde ånder i ditt navn, og gjort mange kraftige gjerninger i ditt navn? Herren vil svare’’ Jeg har aldri kjent dere, vik bort fra meg, dere som gjorde urett’’ (Matt. 7,22)
I lyse av dette reiser Herren nå opp en ny profetiske mennesker. Disse mennesker vil  være mer opptatt av karakter enn salvelse. De vil aldri la sin gave overstråle frukten i deres liv. De vil heller ikke  blande sammen talent og modenhet.

Bli moden, en ting er å bekjenne modenhet, noe annet er det å ha det i sitt liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar