onsdag 22. juli 2020

Helt bekymringsfri.

Helt  bekymringsfri.
Fil. 4,6-7
Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.
Når man leser et så innholdsrikt og løfterikt vers som dette, er man nødt til å spørre : Hva betyr egentlig dette uttrykket, alle ting’’ og hva betyr dette lille ordet. Det er let å svare på det. Utrykket betyr akkurat det som sies, og ordet betyr nøyaktig det som det står. Meningen er at vi skal ikke være bekymret for no som helst, og Gud vil at vi skal ta med oss alle våre begjæringer, våre ønsker, det vi lengter etter, og presentere det for ham.
Bekymring har lett for å komme, og det er nok av forhold i denne verden som rent fornuftsmessig tilsier oss at vi har grunn til å være bekymret også. Likevel sier bibelen at vi skal ikke være bekymret for noe. Jesus la også disiplene dette på hjerte. Det betydde  naturlig vis ikke at de skule la alt skure og gå. Å være bekymret er det samme som å se inn i fremtiden og glemme at det er en Gud som våker det hele. Den som tror på ham, har ingen grunn til å være bekymret, og det er derfor det kan sies at vi heller ikke skal være det. Når det ingen grunn er til å være bekymret , så er det jo bare bortkastet tid å være det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar