onsdag 6. mai 2020

Han frir fra trengsel


Så sant Herren lever, han som har utfridd mig fra all trengsel:»
1 Kongebok 1:29 
 David var en mann som opplevde store vanskeligheter, iblant uforskyldt, iblant fordi han gikk sine egne veier og ikke ville vente på Gud. Men uansett hvordan livet artet seg for han, ropte han til Gud. Hele livet holdt han fast ved Herren,  selv under det bitreste nederlag. Han ropte til Gud i sin nød, og Herren hørte ham og hjalp ham. 
Så kunne han da også avlegge dette vitnesbyrdet, Herren har utfridd meg fra all trengsel. Ingen må regne med at dette liv blir uten vanskeligheter .
Om noen tilsynelatende lever på fjelltopper bestandig, må vi mer vanlige mennesker finne oss i å gå gjennom dype daler, mørke og lidelse iblant.
Guds folk til alle tider har opplevd skiftende tider, solskinn og regn. 
Men David  vitnesbyrd er tuseners vitnesbyrd . Herren har utfridd meg fra all trengsel . Det blir nok ditt vitnesbyrd også, for han vil ikke svikte deg heller.
Iblant må vi gjennom det vi helst ville gå utenom, men i slik tider, når vi går gjennom tåre dalen, er Herren i stand til å forvandle den, så den blir en kildevang. 
Han kan forvandle sorgen til glede, det som egentlig var årsaken til sorgen til den største triumf. Uten Herren blir tåre dalen en jammerdal. Når han går med, lyder ekkoet av lovprisningens Halleluja også i denne mørke dalen.
Herren utfrir fra all trengsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar