fredag 15. januar 2010

KJENNER VI JESUS OG HVOR GODT KJENNER VI HAM I SÅ FALL?

Vi kjenner Gud i den grad vi er i stand til å elske. Hvis vi ikke er i stand til å elske, er det fordi vi ikke kjenner Ham godt nok. Graden av Guds kjærlighet i vår karakter og vår daglige liv, er et direkte mål på i hvilken grad vi kjenner Gud. Vi elsker Gud i den grad vi er lydig mot Ham. Jo mer vi er lydig, desto bedre kjent blir vi med Ham. Det fines ingen annen måte å uttrykke kjærlighet til Gud på enn ved å være lydig mot Ham
1 Joh 4,7-8 Mine kjære, la oss elske hverandre! For kjærligheten er av Gud, og hver den som elsker, er født av Gud og kjenner Gud. 8 Den som ikke elsker, kjenner ikke Gud, for Gud er kjærlighet.
NULLSTILING. Vi må nullstille oss. Dette er en av de viktigste forusetningene for å leve i intimt fellesskap med Gud. i Hans nærhet må vi legge ned egne tanker og meninger, uro og frykt, sinne og bekymringer. Gjør vi ikke dette, vil støyen og uroen i oss hindre oss i å høre stemmen.
Helliggjørelse gjør deg orginal og fjerner kopier! Helliggjørelse er ikke gått ut på dato! Helliggjørelse er morsomt! Vi kan ha lett for å trekke oss i frykt for å miste oss selv. Men da frarøver vi oss samtidig muligheten til å finne vårt originale.
Vi kan lese Bibelen til vi kan den utenat uten å bli kjent med Jesus i det hele tatt, dersom vi gjør det uten å være i Guds nærvær. Vi kan til og med gå til topps i kvitt eller dobbelt med Bibelen som tema uten å ha nært og personlig forhold til Jesus. Det kan væreåndelig sett livsfarlig å ta det for gitt at man kjenner Jesus fordi man vet en masse om Ham. Vi har let for å karakterisere mennesker som guds kvinner og menn fordi de er i stand til å gjøre store ting som å profetere, utføre mirakler eller å drive ut onde ånder. Vi tenker nesten automatisk at dette er Guds frukter i deres liv. Jesus sier jo at man skal kjenne treet på fruktene. Åndens frukt er ikke kraftfulle tegn og under, men kjærlighet, glede, fred, langmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, saktmodighet, avholdenhet (Gal. 5,22 Det er tankevekkende at det er mulig ågjøre mirakler og kraftige gjerninger i Jesu navn uten å kjenne jesus.
Gal 5,22-26 Men den Hellige Ånds frukt er: Kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 mildhet og selvbeherskelse. Her er det ingen konflikt med Guds lov. 24 De som tilhører Kristus, har korsfestet den gamle naturen. 25 Hvis vi lever ved den Hellige Ånds kraft, så la oss følge den Hellige Ånds ledelse i alle deler av våre liv. 26 Da skal vi ikke trakte etter ære og popularitet. Det fører bare til sjalusi og vonde følelser.
Gal 6,1-5 Kjære brødre, hvis en kristen blir overlistet av synd, skal dere i all vennlighet og ydmykhet hjelpe ham tilbake på rett vei. Husk at neste gang kan det være en av dere som gjør galt. 2 Del hverandres vanskeligheter og problemer, og adlyd på den måten vår Herres befaling. 3 Hvis noen mener han er for stor til å bry seg om slike ting, så lurer han seg selv. Han er i virkeligheten ingenting. 4 Alle må være sikre på at han gjør sitt beste, for da vil han ha den tilfredsstillelsen at det han gjør blir godt gjort, og han trenger ikke å sammenligne seg med noen andre. 5 Alle må vi bære de feil og byrder som er våre egne. For ingen av oss er fullkomne!
LES MATT.7,21-23
Matt 7,21-23 Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! skal komme inn i himlenes rike, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dagen: Herre, Herre! har vi ikke profetert i ditt navn, drevet ut onde ånder i ditt navn, og gjort mange kraftige gjerninger i ditt navn? 23 Men da skal jeg åpent si til dem: Jeg har aldri kjent dere. Vik bort fra meg, dere som gjorde urett!
De menneskene som Jesus snakker om er ubehagelig nok ikke bare en liten sær gruppe med mennesker som lever i et skjebnesvangert selvbedrag. Jesus sier at det er mange av dem.
LVB
Matt 7,20-23 Jo, man kjenner både treet og mennesket på frukten det bærer. 21 Ikke alle som snakker gudelig, er gudfryktige. De kan tale om meg som `Herre`, men likevel kommer de ikke til himmelen. Det avgjørende er nemlig om de gjør min Fars vilje. 22 I dommen vil mange si til meg: `Herre, Herre vi fortalte andre om deg og brukte ditt navn til å drive ut onde ånder og til å gjøre mange andre store under.` 23 Men jeg vil svare: `Dere har aldri vært mine. Gå bort, for gjerningene deres er onde.`
Vi kjenner alle til Joh 3,16 og viken enorm pris Jesus betalte for å gi oss evig liv.
La os tenke oss at du hadde bestemt deg for å bruke alt du eier for å gi en gave til et menneske du elsket over alt annet. Du gir bort gaven med stor glede for du vet at denne gaven vil gi den du elsker et helt nytt liv.
Når du kommer tilbake mange år senere er du full av forventning til å se hva denne gaven har betydd. Men , når du kommer tilbake ligger gaven fortsatt innpakket i samme papiret. De er kanskje ikke så rart du blir skuffet og lei deg.
Men tro hvordan Jesus vil føle det hvis vi ikke åpner gaven av evig liv for å utvikle et nært og personlig kjærlighetsforhold ti ham.
Selvbedrag ligger farlig nær når vi bekjenerfor oss selv og andre at det er i Jesus vi lever, beveger oss og er til når vi i virkeligheten løper etter våre egen vilje langs den brede veien

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar