fredag 15. november 2013

Vær hellig, for jeg er hellig!

Ennå i dag roper hellighetens Gud til alle som vil leve i hans nærhet: Vær hellig, for jeg er hellig! Gud er ikke tilfreds med noe mindre enn et rent hjerte, og vi er i virkeligheten ikke hjulpet med noe mindre. Hva er årsaken til de katastrofer som gang på gang har rystet kristenheten, når kristne ledere har falt i åpenbar synd? Årsaken er den hemmelige synd, som lenge før fallet fikk rom i deres hjerte. Stunden kom da trykket innenfra brøt sønder alle hemninger, og det hemmelige fall ble åpenbart for alle.
Hva er årsaken til at mange kristne så utrolig fort taper de åndelige velsignelser. Man fornyes gang på gang, men om noen dager er man like fattig som før. Hva er grunnen til at man ikke har evne til å beholde den guddommelige understrøm i sjelen.
I de fleste tilfeller er årsaken en hemmelig lekkasje gjennom hvilken de åndelige rikdommer drypper ut. Guds velsignelse kan beholdes bare i rent hjerte, for et rent hjerte er et helt hjerte.
Går det an å få rent hjerte? Kan jeg få en hellig fantasi, en ren tanke og et rent følelse liv som er kontrollert av den Hellige Ånd? Guds ord sier at det går an. Guds fred som overgår all forstand, skal bevare deres hjerte og deres tanker i Kristus Jesus.
Fredens Gud hellige dere hel gjennom så deres ånd, sjel og legeme må bevares ulastelig i vår Herre Jesus Kristi komme.
Vi  leser i Johannes. Dersom vi vandrer i lyse som han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesus Guds Sønns blod renser os fra all synd. hva betyr det å vandre i lyse? Jeg tror det betyr at en avgjort og resolutt og radikalt vender seg fra all synd.
Og når vi vandrer i lyset, da skjer det under fule at Jesus, Guds Sønns blod, renser os fra all synd.
Jesu blod gjør deg til seierherre over det onde. Og du får leve i harmoni med Guds vilje. Du har fått et rent hjerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar