onsdag 27. januar 2016

VÆR IKKE BEKYMRET.

Vær ikke bekymret for noe – er det virkelig mulig? Ikke vær bekymret for noe som helst, men be til Gud og spør om hjelp. Be til ham om det dere trenger og takk jevnt og trutt. Da vil Gud gi dere av sin fred, den som går dypere enn vi noen gang kan forstå. Hans fred skal beskytte hjertene og tankene deres, etter som dere lever i fellesskap med Jesus Kristus.»
Filipperne 4:6-7
Du kan finne grunner til å bekymre deg overalt. Du kan tro at det er nødvendig å være stresset og engstelig for disse tingene. Er det ikke logisk å bekymre seg for framtiden? Men Bibelen sier ikke at vi skal være bekymret bare for de virkelig viktige, store spørsmålene i livet. Den sier at vi ikke skal være bekymret for noe!
Så da gjenstår bare ett spørsmål: tror du på Bibelen?
Hva har Gud lovet?
Gud tar vare på oss
Bekymre dere altså ikke for hva dere skal spise og drikke, eller for hva dere skal ha på dere. Gjør ikke som folk som ikke kjenner Gud. De jager etter alt dette og bekymrer seg hele tiden. Deres Far i himmelen vet allerede hva dere trenger.
Han kommer til å gi dere alt dette, dersom dere først og fremst strever etter å gjøre hans vilje, og dermed at han får bestemme over dere. Bekymre dere altså ikke for dagen i morgen, men løs problemene den dagen de virkelig dukker opp. En avmålt tid for bekymringer rekker vel mer enn nok?”Matteus 6:31-34
Les Guds ord, be til ham, og gjør hans vilje, selv om du ikke forstår hver lille detalj. Slik kan du søke Guds rike først! Gjør dette og Gud vil ta vare på deg.
For vi vet at alle ting samvirker til gode for dem som elsker Gud, dem som etter hans råd er kalt.» (Romerne 8,28)
«Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.»
Jesaja 41:10
Bekymring er som en gyngestol: Den gir deg noe å gjøre, men den får deg ingen steder.
Vi må forlate alle våre egne bekymringer og bare gå fram i tro. Søk hans rike først! Så vil han være trofast og han vil tavare på oss, både nå og i evigheten.
Da er det egentlig ikke noe å bekymre seg for!
Vær ikke bekymret

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar