fredag 1. januar 2016

Et ord for det nye året 2016


ET ORD FOR DET NYE ÅRET 2016
Et år med åpne dører og en innhøstning helt utenom det vanlige,
Igjen lyder disse ordene for mine ører: "Følg meg! Da Jesus  vandret langs Galileasjøen, fikk han se to brødre, Simon som kalles Peter, og hans bror Andreas. De var i ferd med å kaste not i sjøen, for de var fiskere. Han sier til dem: Følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere. De forlot da straks garna sine og følgte ham. På veien videre derfra fikk han se to andre brødre, Jakob, sønn av Sebedeus, og hans bror, Johannes. De satt i båten sammen med sin far Sebedeus, i ferd med å bøte garn, og han kalte dem. Og de forlot straks båten og sin far og fulgte ham." (Matt 4,18-22)
Innfor det nye året, hører jeg igjen og igjen disse ordene i mitt indre, Radikale oppbrudd. Et liv i etterfølgelse. Et liv troskap, forsakelse, et liv i tro.
Vi går inn i vanskeligere tider. Det vil kreves av oss at vi er radikale i vår etterfølgelse av Jesus. Det vil kreve alt. Innfor Herren må vi ta et oppgjør med lunkenhet og synd  i egne liv, og innvie oss på nytt. Matt 24 advarer Jesus mot å bli ført vill i de siste dager.
Vær derfor våken og forventningsfull. Hold deg nær til Jesus, alltid. For med blikket festet på Jesus, skal du nå trå fullt ut i det kallet og den utvelgelsen Jesus la ned i hjertet ditt fra du ble skapte i mors liv. Guds Ord er din rettesnor. Gi ditt hjerte daglig den næringen som er å finne i Ordet. La Sannheten lyse opp din vei, skritt for skritt. Vær ikke bekymret! kom til Jesus med alle dine skuffelser, og Jesus vil lege dine sår. Hold bare fast på de ordene Jesus har talt til dere. Salvesen som Jesus legger over dere skal bryte åkene rundt dere.
Drømmer og visjoner vil bli mer livaktige for mange. Innsyn i Guds rike vil forekomme på et høyere nivå enn noen sinne tidligere. Mange vil også få et innblikk i mørkets rike på en tydeligere måte enn før. FRYKT må gå! Du kan ikke kjempe mot mørkets rike med frykt i hjertet, så be om Guds fred og kjærlighet for å overvinne all din frykt. Jesus vil bruke øksen mot gamle røtter som fienden har sådd i manges liv, og dette vil bringe forløsning og frihet fra alt som har holdt deg tilbake fra å motta fylden som Jesus har for deg.
Steinar Vikestad.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar